Julie Vermeire logo - Roze

Website design | Front-end development | Back-end development | SEO

A rising star

Winnares van de jongste Dancing with the Stars. Het zonnetje in huis van papa Jacques. Waar blijft die zonnebril tegen een verblindende toekomst? Wij werden gevraagd een flitsende website te maken voor deze rising star.

Julie Vermeire - Profielfoto 1
Julie Vermeire - Profielfoto 2

Julie Vermeire?_

Julie Vermeire (°1998) is dè revelatie van Dancing with the Stars 2019, behaalt in 2020 met glans haar diploma Media & Entertainment Business en groeit in volle Corona-lockdown uit tot TikTok-referentie en social media-madam. Vandaag kijkt Julie vrolijk uit naar media-avonturen bij SBS.

De uitdaging_

Een website die in één lijn ligt waar Julie voor staat en wat ze uitstraalt. De focus ligt niet op wie Julie is en wat ze doet, daar zijn haar socials voor. Maar de website is eerder een verzamelpunt voor pers en media. Conclusie: een website die eenvoudig is en 'straight to the point'.

Onze strategie_

Een one-page website leek ons meteen de beste optie voor deze case. Bij een one-page kunnen bezoekers door de content scrollen op een lineaire manier in tegenstelling tot het heen en weer skippen door de verschillende pagina’s van de standaard website. Door het gebruik van tekst en afbeeldingen kun je een bezoeker meenemen op reis, waardoor je de kans optimaliseert dat de bezoeker, aan het eind van de pagina, de door jou beoogde actie wil ondernemen.

Julie Vermeire - Website Preview

Mobile friendly, 't zal wel zijn!

We willen dat de gebruikers snel en gemakkelijk toegang hebben tot Julie's inhoud. Om dit doel te bereiken, moesten we ervoor zorgen dat ze niet door te veel elementen tegelijk worden aangevallen. Dit geldt met name als deze elementen met verschillende snelheden worden geladen, waardoor de pagina op mobiele apparaten rondspringt. Een mobielvriendelijke website is dus van groot belang. Voor zowel SEO als gebruiksvriendelijkheid.

Eenvoud siert

De grootste misvatting is geloven dat je voor een complexe uitdaging een complexe oplossing moet verzinnen. Een eenvoudig en responsive design kan in deze case veel meer bereiken dan een complexe website met onnodig veel content en tabs. Wij vragen ons altijd af: "Wat is de doelstelling en wat is onze target audience?".

Julie Vermeire - Website mock-up

Elements that reflect personality

We kozen voor jeugdige en speelse elementen om Julie's karakter te weerspiegelen. Dit zonder de website TE kinderachtig te maken. Deze elementen bewegen in de desktop versie van de website ook mee met de cursor om een extra feel te geven met het concept van de site!

"De website is een succes dankzij hun communicatie, projectmanagement en professionaliteit".

De website weerspiegelt wie ik ben. Ik vind hem modern, catchy en speels. Kleur moest zeker een rol spelen op de website en ik ben heel blij dat dit geïntegreerd is in het design. De Instagram integratie is zeker ook een leuke toevoeging! De website is duidelijk en overzichtelijk. Ik ben tevreden met het werk dat Zavala geleverd heeft. De website is een succes dankzij hun communicatie, project management en professionaliteit.

- Julie Vermeire